w

Klassiske godbiter i Bodin kirke

Avisa Nordland: Helge Grønmo

Con Brio har fått med seg et stjernelag når de i helga setter opp en stor barokkonsert i Bodin kirke.
09.01.202009:08 Con Brio

Avisa Nordland Bodø: - Vi har et spennende samarbeidsprosjekt med Cappella Petri og solister i Vocal Art hvor vi sammen fremfører Marc-Antoine Charpentier (1634-1704) sin «Messe de minuit pour Noël», sier Nils Misvær i kammerkoret Con Brio.

Selv om vi her ikke snakker om tradisjonell julemusikk, så er det i hvert fall musikk basert på høytiden.

– Det var tradisjon på denne tiden i Frankrike å bruke julefolkesanger (noëls) i julegudstjenester. Vi har derfor valgt å legge konserten til rett etter jul. Konserten framføres under ledelse av Trond Hans Farner Kverno som for tiden er dirigent for Con Brio. Kverno har bodd i Bodø siden 2011 og er kjent nasjonalt og internasjonalt som blant annet komponist, professor i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole, musikkpedagog, organist, og korleder.

Cappella Petri har i tillegg egen instrumental del i konserten med sine unike barokkinstrumenter. Ensemblet, med base i Narvik, har vært virksom siden 2004. Hensikten med ensemblet er å samle de krefter som fins av musikere og sangere i landsdelen som er opptatt av å spille på instrumenter som barokkmusikken var skrevet for, også kalt originalinstrumenter eller periodiske instrumenter. Det fantes mange arrangementer av slike sanger for instrumenter og ensembler. Men Charpentiers idé om å basere en hel messe på noël-repertoaret var helt ny. «Messe de minuit pour Noël» er basert på 11 verdslige julesanger. Disse er sydd sammen med materiale som Charpentier komponerte, i en messe som er både leken og høytidelig.

Vocal Art, som er et profesjonelt vokalensemble, skal sammen med Cappella Petri også framføre verker av Buxtehude.

Avisa Nordland Torsdag 9. januar 2020

Relaterte artikler