Klassiske godbiter i Bodin kirke

Con Brio har fått med seg et stjernelag når de i helga setter opp en stor barokkonsert i Bodin kirke.

Avisa Nordland Bodø: - Vi har et spennende samarbeidsprosjekt med Cappella Petri og solister i Vocal Art hvor vi sammen fremfører Marc-Antoine Charpentier (1634-1704) sin «Messe de minuit pour Noël», sier Nils Misvær i kammerkoret Con Brio.

Selv om vi her ikke snakker om tradisjonell julemusikk, så er det i hvert fall musikk basert på høytiden.

– Det var tradisjon på denne tiden i Frankrike å bruke julefolkesanger (noëls) i julegudstjenester. Vi har derfor valgt å legge konserten til rett etter jul. Konserten framføres under ledelse av Trond Hans Farner Kverno som for tiden er dirigent for Con Brio. Kverno har bodd i Bodø siden 2011 og er kjent nasjonalt og internasjonalt som blant annet komponist, professor i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole, musikkpedagog, organist, og korleder.

Cappella Petri har i tillegg egen instrumental del i konserten med sine unike barokkinstrumenter. Ensemblet, med base i Narvik, har vært virksom siden 2004. Hensikten med ensemblet er å samle de krefter som fins av musikere og sangere i landsdelen som er opptatt av å spille på instrumenter som barokkmusikken var skrevet for, også kalt originalinstrumenter eller periodiske instrumenter. Det fantes mange arrangementer av slike sanger for instrumenter og ensembler. Men Charpentiers idé om å basere en hel messe på noël-repertoaret var helt ny. «Messe de minuit pour Noël» er basert på 11 verdslige julesanger. Disse er sydd sammen med materiale som Charpentier komponerte, i en messe som er både leken og høytidelig.

Vocal Art, som er et profesjonelt vokalensemble, skal sammen med Cappella Petri også framføre verker av Buxtehude.

Avisa Nordland/Helge Grønmo

Avisa Nordland Torsdag 9. januar 2020

Relaterte artikler