JAZZOSIASJONER

Konsert På Galleri Bodøgaard juni 2014 med den svenske jazzpianisten og komponisten Stefan Forssén.

Gjennom konserten "Jazzissiasjoner" vil vi legge alt til rette for at pubikum skal få en sanselig junikveld på Galleri Bodøgaard.Her ønsker vi å knytte sammen billedkunst, nordnorsk sommerstemning og vakker jazzmusikk. Den kjente jazzpianisten Stefan Forssén, har blitt Bodøborger, og han deltar på konserten både som akkompagnatør og som pianosolist.

 

Til den kommende konserten har Stefan Forssén arrangert både egne melodier og kjente folketoner for kor og piano.  Han har tonesatt dikt av en rekke svenske diktere som Eva-Stina Byggmäster og Lennart Hellsing, og har i den senere tid også laget melodier til tekster av norske diktere som Jan Erik Vold, Stein Mehren og André Bjerke. Forsséns  musikk bygger på velklingende og spennende jazz-harmonier, og musikken som er valgt ut til denne konserten er ment å gi assosiasjoner til nordisk kultur, blomstrende natur og lyse sommernetter.

 

Her i Norge er det, foruten Con Brio, bare koret Akantus i Telemark som har innlemmet  Forsséns musikk i sitt repertoar. Vi ser på samarbeidet med komponisten som en stor ressurs for oss, men også for det norske kormiljøet. En rekke av hans komposisjoner er allerede utgitt gjennom Bo Ejeby Förlag. I forberedelsene til dette prosjektet har han også komponert og arrangert musikk som tar utgangspunkt i vår norske kulturarv -  både salmer, folketoner og poesi, i tillegg til at et lite utvalg av hans vakreste komposisjoner blir presentert. Dette er musikk som fortjener oppmerksomhet fra norske kor!